Kantiskortit

10 Vinkkiä oikeasti toimivaan kanta-asiakasohjelmaan

3 min

10 Vinkkiä oikeasti toimivaan kanta-asiakasohjelmaan

Toimiva kanta-asiakasohjelma on loistava tapa saada asiakkaat kuluttamaan enemmän ja useammin. Tapaamme viikoittain useita kampaamoiden ja hoitoloiden omistajia, joiden asiakkaat eivät tunnu kuitenkaan välittävän kanta-asiakaskorteista.

Liikkeet uskovat, ettei niistä ole merkittävää vaikutusta tuottavuuteen. Usein kyse on kuitenkin oletuksista, koska asiakkaan ei voi olettaa muistavan kanta-asiakasohjelmaa, jos koko tiimi ei ole varmistamassa, että mahdollisimman moni asiakas oikeasti ymmärtää sen hyödyt.

Tässä 10 helppoa vinkkiä, joilla vältät sudenkuopat ja varmistat, että asiakkaat ovat oikeasti innoissaan kanta-asiakkuudestasi!

1. Älä tuhlaa rahaa mainostamiseen. Se ei tuota!

Kanta-asiakkuutta ei kannata mainostaa paikallislehdessä. Kanta-asiakasohjelmaa tulisi mainostaa paikan päällä liikkeessä, koska se on suunniteltu nykyisten asiakkaiden takaisin houkuttelemiseen. Jos haluat uusia asiakkaita, paras keino on saada nykyiset asiakkaasi sitoutumaan, jotta he levittäisivät sanaa ystävien ja perheen keskuudessa.

Laita esite liikkeeseesi esille, jossa lukee “Älä unohda kysyä kanta-asiakkuudesta ja palkinnoista!” Lisää esitteeseen vielä, kuinka asiakas voi kerätä pisteitä ja mitä niillä voi saavuttaa. Tämä on paljon edullisempaa, mutta mikä tärkeintä – paljon tehokkaampaa!

2. Poissa silmistä, poissa mielestä! Avaimenperä korttina

Käytä kanta-asiakaskorttina avaimenperiä, jotka voi liittää asiakkaan avaimiin. Näin kortti on jatkuvasti muistuttamassa yrityksen olemassaolosta. Luottokorttimalliset kortit hukkuvat asiakkaiden lompakkoon ja unohtuvat sinne helposti. Mitä useammin he näkevät korttia, sitä paremmin sitä muistetaan käyttää. Pidä liikkeesi asiakkaan mielessä, kun hän tarvitsee hiustenleikkausta tai kasvohoitoa.

3. Toimita, mitä lupaat

Olet todennäköisesti käyttänyt kanta-asiakaskortteja huoltoasemilla ja apteekeissa, mutta usein et tiedä mitä keräät ja et tunnu saavan mitään koskaan takaisin. Moni yritys olettaa ettei ihmiset oikeasti välitä mitä hyötyä he niistä saavat. Se on heille vain edullinen ja helppo keino saada ihmiset tulemaan takaisin. Älä ole yksi näistä yrityksistä.

Palkitse asiakkaita lojaalisuudesta tuotteella tai hoidolla, jota he eivät ole ennen kokeilleet. Voimme luvata, että he tulevat takaisin yhä useammin, kuluttaen enemmän ja tuoden suosituksia. Lupauksien pitäminen parantaa yrityksesi uskottavuutta ja tuo asiakkaille tunteen, että heitä palkitaan – se on korvaamatonta liiketoimintasi kasvua ajatellen.

4. Mieti mitä annat palkinnoksi – tee laskutoimituksia

Kun mietit kanta-asiakasohjelman palkintoja, tulee sinun tehdä tarvittavat laskutoimitukset. Monet ohjelmat toimivat seuraavalla periaatteella “Varaa neljä hoitoa ja saat viidennen veloituksetta”. Tässä on yksi suuri ongelma – mikäli asiakkaat käyvät muutenkin jo samassa hoidossa, alennat hintaa sellaisesta palvelusta, josta he maksaisivat täyden hinnan joka tapauksessa. Tämä vähentää asiakkaiden keskimääräisesti kuluttamaa euromäärää ja pienentää tulojasi pitkällä aikavälillä.

5. Laita tietoa kotisivuillesi

Muista, että yrityksesi kotisivut eivät ole pelkästään potentiaalisille asiakkaille. Ne ovat myös nykyisille asiakkaillesi. Tästä syystä sivuilla tulisi olla selitettynä selkeästi kanta-asiakasohjelman hyödyt, toimintaperiaatteet ja palkinnot. Muista myös mainita, että asiakkaat saavat henkilöstöltä lisätietoja.

6. Tarjoa korttia, kun asiakas on maksamassa

Tarjoatko korttia sillä hetkellä, kun asiakas tulee kassalle maksamaan? Älä kysy pelkästään haluaisiko asiakas kanta-asiakaskortin, vaan on hyvä kysyä esimerkiksi “Hei, huomasitko jo meidän uuden kanta-asiakasohjelman?” ja tämän jälkeen selittää mistä on kyse.

Phorestin kanta-asiakasjärjestelmässä on ominaisuus, joka hälyttää, jos asiakkaalla ei vielä ole kanta-asiakaskorttia. Tämä antaa kenelle tahansa kassalla olevista työntekijöistä mahdollisuuden tarjota korttia asiakkaalle.

7. Palkitse myös suosituksista!

Kanta-asiakasohjelman idea on asiakkaiden kulutuksen nostamisessa, mutta tällä on myös toinen tärkeä tavoite. Rohkaisemme kampaamoita ja hoitoloita kysymään aina uusilta asiakkailta, mistä he kuulivat yrityksestä. Mikäli uudet asiakkaat ovat saaneet suosituksen toiselta asiakkaalta, tarkista onko tällä asiakkaalla jo kanta-asiakaskorttia. Jos heillä on kortti, lisää pisteitä ja lähetä heille kiitosviestiä suosituksesta sekä ilmoitus pisteiden lisäämisestä.

8. Mainosta kanta-asiakkuutta sosiaalisessa mediassa

Kun ojennat asiakkaalle tuotepalkintoa tai kun teet hänelle palkintohoidon, ota kuva ja jaa se yrityksesi Instagram-tarinaan . On paljon mielenkiintoisempaa nähdä jonkun oikeasti hyötyvän kanta-asiakkuudesta kuin nähdä pelkkiä mainoksia siitä!

Lisäksi asiakkaat rakastavat sitä, että teet heistä liikkeesi lähettiläitä!

9. “Palkinto” – sisällytä pieni yllätysmomentti

Kolmannessa kohdassa puhuimme lupausten pitämisestä. Yksi erittäin tehokas keino tehdä asiakkaaseen vaikutus ja saada heiltä suosituksia, on pitää yllätysmomentti palkinnoissa. Sen sijaan, että kerrot “Seuraavan 50€ ostoksen jälkeen olet oikeutettu veloituksettomaan kasvohoitoon” – odota ensi kertaan ja sano “Kiitoksena lojaaliudesta voisimme varata pedikyyrin seuraavan kasvohoidon yhteydessä. Haluaisitko varata sen nyt?”. Kun yllätät heidät tällä tavalla, se lisää palkituksi tulemisen tunnetta.

Tämä on myös loistava tapa saada asiakkaat varaamaan uusi aika heti.

10. Tee enemmän tuotemyyntiä provisioiden avulla

Toimivan kanta-asiakasohjelman pyörittämiseen tarvitset koko tiimin tuen. Paras keino motivoida henkilöstöä on antaa heille mahdollisuus tienata enemmän.

Monille kampaajille ja kosmetologeille tuotemyynti ei tunnu luontaiselta. Motivoi tiimiä kertomalla, että kanta-asiakasohjelma nostaa tuotemyyntiä pitkällä aikavälillä ja tuo lisää provisiota heille.

Tämä kaikki on mahdollista Phorestilla

Phorest-järjestelmässä on maailman johtavin hius- ja kauneusalalle suunniteltu kanta-asiakasjärjestelmä. Asiakas ansaitsee pisteitä jokaisesta käytetystä eurosta. Kun he ovat saavuttaneet tietyn luvun, yllätät heidät veloituksettomalla hemmottelulla tuotteen tai palvelun muodossa. Tässä on myös koko homman idea – palkitset asiakkaita vain sellaisilla tuotteilla/palveluilla, joita he eivät ole aiemmin kokeilleet. Tiedämme, että yli 30% ihmisistä tulee takaisin ja ostaa veloituksetta saadun tuotteen/palvelun normaalilla hinnalla. Tämä nostaa merkittävästi asiakkaiden keskikulutusta pitkällä aikavälillä.

Lue tästä lisää Phorestin kanta-asiakasjärjestelmästä

Kiitos kun luit!

#LetsGrow #PhorestFinland

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments