Miten Parannat Kampaamon Tai Hoitolan Asiakasuskollisuutta?

rebooking salon clients

Asiakasuskollisuus ja asiakkaiden aikojen uudelleenvaraus eivät ole parturi-kampaamon tai kauneushoitolan pyörittämisen helpoimpia rasteja. Useimmiten kaikki perustuu siihen kuinka itsevarma olet viestin saamisesta perille ilman, että kuulostat liian tyrkyttävältä. Jotkut saattavat jopa pelätä sitä, että ihmiset sanovat “EI”. Mitä jos kaikki asiakkaasi käyttäisivät 10€ enemmän jokainen kerta, kun he olisivat hoidossa? Kuinka monta asiakasta sinulla on? Tiesitkö myös, että “Vanhojen asiakkaiden pitäminen maksaa 5x vähemmän kuin uusien asiakkaiden houkuttelu”

Kysymys siis kuuluunkin, miten otat nämä puheenaiheet esille ilman tyrkyttämistä, mutta samalla tarpeeksi tehokkaasti?

Puhu Asiakkaiden Kanssa Kanta-Asiakasjärjestelmästäsi: Miksi & Miten

Miksi Sinun Tulisi Puhua Tästä

Otetaan esimerkkinä Phorest TreatCard (kanta-asiakas) järjestelmä. Pidä mielessä, että seuraava esimerkki käsittelee vain yhtä asiakasta; kuvittele jos saat tämän toimimaan esimerkiksi kolmanneksella asiakkaistasi.

“Kuvitellaan, että sinulla on asiakas, joka käyttää 40€ edestä rahaa liikkeessäsi joka 5 viikko. Asiakkaalla on hoitolasi kanta-asiakaskortti, jonka hän näyttää aina käydessään hoidossa. 3 tai 4 kerran jälkeen asiakkaalla on riittävästi pisteitä ilmaiseen palkintoon, joka on manikyyri arvoltaan 14€. Asiakas saa ilmaisen manikyyrin seuraavalla kerralla, kun hän tulee normaaliin kasvohoitoonsa. Asiakas pitää manikyyristä niin paljon, että asiakas liittää tämän normaalin käyntinsä yhteyteen. Näin asiakas alkaa käyttämään 14€ enemmän jokainen kerta, kun hän tulee hoitoon”

 

Pointtini on: Miten voit kasvattaa rahallista tulostasi, jos et kerro asiakkaillesi mistä kanta-asiakasjärjestelmässäsi on kyse tai miten se toimii ?

Vastaus on helppo: Et mitenkään

Miten Voit Parantaa Asiakkaiden Tietämystä Kanta-Asiakkuudesta?

  • Tee nettisivuillesi osio, jossa selität miten kanta-asiakasjärjestelmäsi toimii.
  • Tee flyereita, jotka kertovat miten kanta-asiakkuus toimii ja jaa näitä asiakkaille samalla, kun annat heille kantis avaimenperän.
  • Tee kanta-asiakkuudesta osa keskustelua. Tämä voi tapahtua esimerkiksi hoidon aikana tai kun asiakas on maksamassa.
  • Mainosta kanta-asiakkuutta sosiaalisessa mediassa päivityksillä tai mainoksilla. Voit myös mainita tästä tekstiviesti- tai sähköpostiviesteissä.
  • Saa asiakkaita kameran eteen puhumaan jäsenyyden eduista ja käytä näitä videoita uusien asiakkaiden houkuttelussa. Videot toimivat tässä tilanteessa loistavasti, koska nämä antavat heti luotettavamman kuvan ja asiakkaat voivat samaistua.
kampaamon kanta-asiaskasjärjestelmä
Esimerkki Phorest kanta-asiakasjärjestelmän kantiskortista. Asiakas voi kiinnittää kortin aivamenperään.

Teksti, Joka Saa Asiakkaasi Varaamaan Ajan Uudestaan

Asia, jonka olemme huomanneet kaikesta datasta ja työskentelystä salonkien kanssa on se, että työntekijät harvoin houkuttelevat tarpeeksi asiakasta varaamaan aikaa uudestaan seuraavalle kerralle. Phorestin datan perusteella vain noin 20% kaikista hoidoista varataan uudestaan saman päivän aikana.

Miksi? Olen usein kuullut kommentin”he tulevat kuitenkin varaamaan ajan netistä”

Jos he tekevät näin, erinomainen juttu.

Mutta oletko valmis jättämään tämän pelkän sattuman varaan? Vai kannattaisiko sinun yrittää saada heidät varaamaan uusi aika ennen kuin he lähtevät pois salongista. Asiakkaat ovat kiireisiä töiden ja elämän kanssa, joka johtaa siihen, että palvelusi usein unohdetaan – kunnes jokin saa heidät muistamaan tulemaan takaisin. Asiakkaiden aikojen uudelleenvaraus tulisi olla osa päivittäistä asiakaspalveluasi. Tämän ei täydy olla kiusallinen kysymys – sinun tulee vain kouluttaa asiakkaitasi. Älä oleta, että he tietävät kuinka kauan väri pysyy heidän hiuksissaan. Ota ammattilaisen rooli ja auta heitä saavuttamaan parhaat tulokset, voimme luvata että he palaavat takaisin yhä useammin.

Asiakkaita on vaikea saada varaamaan uutta aikaa vain pelkällä kyllä tai ei kysymyksellä. Jos kysyt “Haluatko varata ajan uudestaan?” saat luultavasti nopeita “Ei kiitos” tai “Varaan ajan netistä” vastauksia.

Tämän sijasta kokeile kouluttavaa lähestymistapaa:

“Jos haluat säilyttää parhaan tuloksen tästä hoidosta, sinun tulisi tulla takaisin *valitse aika*. Käykö sama aika ja sama päivä, jos tulee muutoksia niin voimme sopia paremman ajan lähempänä?”

 

Arviomme mukaan asiakkaat, jotka varaavat uuden ajan heti samana päivänä, käyvät vuoden aikana 50% useammin kuin asiakkaat, jotka eivät tee tätä. Jos haluat lukea aiheesta lisää niin tämä blogi on erinomainen vaihtoehto 25 Syytä, jotka saavat sinut arvostamaan asiakkaiden aikojen uudelleen varausta

Kiitos kun luit!

#LetsGrow


Kuva GMALE Barbers, Dublin. © 2017 Phorest Salon Software.